У Луцьку розпочали новий кулінарний проект для солдатів

Активісти «Самооборони Волині» та волонтери виготовили першу партію волинських вареників. Новий кулінарний проект запустили самооборонівці, аби урізноманітнити харчування бійців української армії.

Так, 6 березня, волонтери Луцького базового медичного коледжу наліпили для бійців 25 відер (125 літрів) вареників з картоплею. Вареники відварили та залили смальцем для тривалого зберігання.

Такий проект волинські самооборонівці перейняли від львівських колег-волонтерів, які займаються цією справою уже давненько.

Суть  ідеї полягає у тому, що свіжозварені вареники з картоплею кладуться у пластикові відерця і заливаються розтопленим смальцем зі шкварками. Жир застигає і таким чином консервує готові вареники.

Далі їх треба лише розігріти в казанку або на пательні – і традиційна українська страва на столі у наших захисників. Термін зберігання – 2-4 тижні в таких погодних умовах, як зараз. Про це розповідає керівник волонтерського відділу «Самооборони Волині» Павло Савчук.

Наразі дата наступного етапу ліплення вареників уточнюється, проте небайдужі люди можуть долучитись і робити такі вареники самостійно вдома та передавати їх на штаб «Самооборони Волині» (ОБОВ’ЯЗКОВО вказуючи дату виготовлення).

Вареники краще робити з картоплею, така начинка найдовше зберігається. Окрім цього нам потрібні пластикові лотки чи відра розміром 3, 5, 10 літрів для фасування вареників та траспортування їх у зону АТО.

11012975_684248935020651_2384676725073051248_n 11024278_684248878353990_1963332455942560546_n 10481419_684248901687321_6874277546596350643_n

11006382_852140628175449_2852058514827934700_n 11036297_852140638175448_1732620446142932834_n

Контактна особа щодо проекту: Павло Савчук (050) 378 24 99